Kokosbonbons

Receptenruil: Kokos Bonbons van Leef Bewust Gezond

Kokosbonbons - Leef Bewust Gezond-2

Kokosbonbons - Leef Bewust Gezond-1

Tijd voor de receptenruil van de maand juni! Deze keer mocht ik een recept maken van de website Leef Bewust Gezond.
Eigenaresse Claire Tetteroo deelt hier haar lekkerste verantwoorde recepten, reviews, tips, foto’s en nog veel meer. Daarnaast is ze ook nog eens voedingscoach. Er staan behoorlijk wat lekkere recepten op haar website, dus zoals bijna iedere maand, was het lastig kiezen wat ik zou gaan maken.

Uiteindelijk ben ik bij het recept voor deze ‘Totally Nuts: kokos bonbons‘ uitgekomen! Dat leek me wel wat. Zeker omdat ik donderdag naar Londen vertrek, een lange treinreis, dus wat lekkere snacks gaan er onderweg dan wel in. Al weet ik nu ik ze gemaakt heb niet helemaal zeker of ik er donderdag (morgen al!) nog wel wat over heb… Ze zijn namelijk erg lekker!
Eind vorig jaar maakte ik mijn eigen recept voor kokos snacks, maar dan met kersen en cacao nibs. Heel anders dus! Ik zou er dan ook echt niet op zijn gekomen om hier bananenchips in te doen. Juist die bananenchips maken hier een heel tropische snack van, superlekker! In plaats van hazelnoten heb ik een combinatie van pompoenpitten en zonnebloempitten gebruikt en de zoetstof heb ik helemaal weggelaten. Bananenchips zijn al vrij zoet, en santen ook, dus dat vond ik niet nodig. Om deze bonbons nóg iets exotischer te maken zou ik er de volgende keer wat limoenrasp doorheen doen denk ik.

Maar als je dus op zoek bent naar een lekkere snack die je heel makkelijk mee kunt nemen, dan raad ik dit recept absoluut aan. In een kwartiertje is het gemaakt, dan nog eventjes in de koelkast en vervolgens kun je er telkens eentje (of meer) meepakken. Handig!

receptenruil-klein

Receptenruil: Kokos Bonbons van Leef Bewust Gezond
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept is eigendom van Claire Tetteroo, Leef Bewust Gezond. Bron: http://leefbewustgezond.nl/totally-nuts-kokos-bonbons/ Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 12
Ingrediënten
  • 200g Santen
  • 75g grof gehakte rauwe hazelnoten
  • 75g grof gehakte bananenchips
  • 1tl yaconsiroop of zoetstof naar keuze
Bereiding
  1. Zet een pannetje water op het vuur en breng dit aan de kook.
  2. Zorg ervoor dat je een glazen of metalen kom hebt die hierop past voor het au-bain marie smelten van de santen.
  3. Hak het blok santen in kleine stukken, hierdoor smelt het sneller straks.
  4. Als het water kookt smelt je de santen au-bain marie.
  5. Ondertussen hak je de bananenchips en rauwe hazelnoten grof.
  6. Zodra de santen voor ongeveer 70% is gesmolten kun je het vuur uit zetten, er zit nu voldoende warmte in om het geheel te doen smelten.
  7. Ik ben geen enorme zoetekauw en gebruik dus een theelepel yaconsiroop, maar mocht je het iets zoeter willen voeg er dan een tweede theelepel aan toe.
  8. Roer de santen even goed door en zodra alles is gesmolten voeg je de grofgehakte bananenchips en rauwe hazelnoten toe.
Op zoek naar meer kookinspiratie? Er doen nog meer mensen mee met de receptenruil. Kijk bijvoorbeeld ook eens op: Cave-a, Natuurlijk Resi, Proeven met Liefde, Oerspronkelijk, Mijn Paleo Keuken, Kinderen kunnen prima anders eten, Personal foodcoaching, Dayenne’s Foodblog, De Voedzame Keuken, Puur Homemade, Oerkracht Voedingsadvies, Mind Your Feed, Paleo Made Simple en Pure Food Coaching.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.