Spitskoolcurry met bakbanaan

Spitskoolcurry met bakbanaan

spitskoolcurry

Het is niet mijn mooiste foto (het wilde niet lukken, ik had honger, en ben toen maar gaan eten). Het gerecht is in ieder geval erg lekker, en daar gaat het om! Vandaag had ik ineens zin om een spitskoolcurry te maken; zo gezegd, zo gedaan.

Bij het woord curry denken veel mensen aan pittig, maar dat is deze curry absoluut niet. Hij zit vol met lekkere (en gezonde!) kruiden, die heel goed combineren met de kokos en bakbanaan. De curry is vegetarisch en op zichzelf een hele voedzame maaltijd.

Je kunt de curry ook serveren met vlees of vis naar keuze, of voor het gemak zou je blokjes kip, blokjes zalm, runderreepjes of gehakt mee kunnen bakken.

In twintig minuten staat deze heerlijke spitskoolcurry al op tafel. Eet smakelijk!

Spitskoolcurry met bakbanaan
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 3
Ingrediënten
  • Rode ui - 1, in dunne halve ringen
  • Kastanjechampignons - 100g, in plakjes
  • Groenselderij - 2 stengels met blad, klein gesneden
  • Spitskool - ½ krop, dun gesneden
  • Santen - 100g, fijngehakt
  • Gemalen Korianderzaad - 1 tl
  • Kaneel - 1 tl
  • Knoflookpoeder - ½ tl
  • Gemalen Komijnzaad - ½ tl
  • Gemberpoeder - ½ tl
  • Kurkuma - ½ tl
  • Zout - ½ tl
  • Peper - naar smaak
  • Bakbanaan - 1, in plakjes
  • Citroensap - 2 el
  • Koriander - 4 el, vers, fijngehakt
  • Kokosolie - 1 el
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een wok en bak hierin de rode ui en champignons op middelhoog vuur zacht.
  2. Voeg de selderij en spitskool toe en roerbak ca. 1 minuut tot het iets zachter begint te worden.
  3. Roer de fijngehakte Santen samen met 100ml water door het mengsel, en voeg meteen de kruiden toe. Blijf roeren tot alles goed gemengd is en er een dikke curry begint te ontstaan.
  4. Schep de plakjes bakbanaan door de curry en laat nog 2 minuten bakken, schep regelmatig om.
  5. Roer vervolgens het citroensap en de verse koriander door de curry en verdeel hem over 3 borden.
  6. Serveer warm en eet smakelijk!
 

Comments 8

  1. Ik heb deze spitskoolcurry gemaakt en wij vonden het heerlijk.
    Er staan heerlijke recepten op deze site.
    En alles staat duidelijk beschreven!

  2. Heerlijk, heerlijk!!!
    Volgende keer roerbak ik misschien wat cashews mee, voor een beetje ‘bite’…

  3. Dit is een super recept. Heerlijk veel kruiden en snel klaar!!

  4. Ziet er lekker uit, maar wat bedoel je met santen?

  5. Heb je de gele of groene bakbanaan gebruikt?

    1. Hee Merit! Goeie vraag! Groene bakbanaan 🙂 Heeft een neutralere smaak, de gele is zoeter (voor de meeste gerechten dus niet gewenst).

  6. Heerlijk recept maar bakbanaan heeft echt wel een iets langere bereidingstijd nodig dan 2 minuten. De banaan is slecht verteerbaar als hij te rauw is. Dat komt door het hoge zetmeelgehalte. Bovendien krijgt ie pas smaak als hij gaar is. Reken op 10 tot 15 minuten. Daarom is het handig om ‘m apart te bakken en later toete voren, anders is je kool helemaal tot moes geprutteld :-).
    José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.