Pompoenpudding

Pompoenpudding

Pompoenpudding

Voor de pompoenliefhebber, karamelliefhebber en ieder die van pudding houdt: deze pompoenpudding is geschikt voor jou. In 15 minuten staat het geheel al in de koelkast en dan is het alleen nog een kwestie van wachten tot de pudding stevig is geworden; een uurtje of 4. Probeer niet elk half uur naar de koelkast te lopen om te testen of de pudding al klaar is, daar gaat het echt niet sneller van. Geloof me, ik heb het geprobeerd…

Wie mij op Instagram volgt zal het ongetwijfeld al door hebben: ik houd van pompoen! Afgelopen week werd me verteld dat het pompoenseizoen nu echt bijna ten einde is, en ja, daar schoot ik toch even in een lichte paniek. Geen pompoen?? Wat moet ik dán eten?? Dat is natuurlijk wat overdreven want er zijn nog méér dan genoeg lekkere groenten verkrijgbaar, maar toch. Mijn pompoenfase is nog niet voorbij. Daarom maakte ik met veel plezier deze pompoenpudding.

Wanneer Mieke van PuurMieke.nl mij vroeg wat recepten met gelatinepoeder (van 100% grasgevoerde koeien!) te maken besloot ik vrijwel direct dat er dan ook een recept met pompoen bij moest zitten. Het resultaat mag er zijn. Een heerlijk romige doch stevige pudding, vol verwarmende kruiden en de zachte karamelsmaak van de kokosbloesemsuiker.

Tip: wil je deze pudding nóg luxer maken, serveer hem dan eens met gesmolten chocolade of opgeklopte kokosroom.

Pompoenpudding
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 6
Ingrediënten
  • Kokosmelk - 500 ml
  • Gelatinepoeder - 4 el
  • Pompoen - 500g, geschild en in blokjes
  • Kokosbloesemsuiker - 60g
  • Kaneel - 1 el
  • Koekkruiden - 1 tl
  • Vanillepoeder - ½ tl
Bereiding
  1. Los het gelatinepoeder met een garde op in de kokosmelk in een pan. Voeg de blokjes pompoen hier aan toe en breng het geheel aan de kook.
  2. Kook de pompoen in 7-8 minuten gaar en haal de pan van het vuur.
  3. Voeg kokosbloesemsuiker, kaneel, koekkruiden en vanillepoeder toe en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde massa.
  4. Spoel een puddingvorm om met koud water en schenk het pompoenmengsel erin. Laat de pudding in ca. 4 uur opstijven in de koelkast.
  5. Stort de pudding voor het serveren op een bord en garneer eventueel met wat chocolade en/of kokosroom.
 

Comments 3

  1. Erg lekker recept, en ik hou mezelf voor dat het door de pompoen ook HEEL gezond is :-).
    Van de gelatinepoeder heb ik 3 eetlepels gebruikt; de pudding is prima opgestijfd.

  2. I.p.v. poeder hoeveel blaadjes gelatine kan ik daarvoor gebruiken?

    1. Hee Patricia, goeie vraag! 24 blaadjes kan je hiervoor gebruiken. Rekensom: 1 el poeder = 9 gram = 6 blaadjes dus 4 el = 4 x 6 blaadjes = 24 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.