Halveer de courgettes in de lengte en gebruik een meloenbolletjesschep om ze uit te hollen. Zet het vruchtvlees wat je eruit hebt geschept even apart; gooi het dus niet weg.
Leg de courgette-helften in een ovenschaal en strooi er wat peper en ¼ tl zout overheen.
Besprenkel ze vervolgens met de olijfolie.
Bak de courgette-helften 20 minuten in het midden van de oven.
Bereid in de tussentijd de vulling voor: verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin op
middelhoog vuur de gesnipperde ui zacht. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Hak het vruchtvlees wat je uit de courgettes hebt gehaald fijn en voeg dit, samen met de wortelrasp, peterselie, rozemarijn, salie, knoflookpoeder, peper en zout toe aan het gehakt.
Bak de vulling nog ca. 2 minuten mee en schep het vervolgens in de gebakken courgettes.
Zet de grillstand van de oven aan, zet de ovenschaal er terug in en bak het gerecht nog 5-8 minuten tot de vulling bruin begint te kleuren.
Serveer, en eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/gevulde-courgettes/