Groenselderij - 2 stengels met blad, klein gesneden
Spitskool - ½ krop, dun gesneden
Santen - 100g, fijngehakt
Gemalen Korianderzaad - 1 tl
Kaneel - 1 tl
Knoflookpoeder - ½ tl
Gemalen Komijnzaad - ½ tl
Gemberpoeder - ½ tl
Kurkuma - ½ tl
Zout - ½ tl
Peper - naar smaak
Bakbanaan - 1, in plakjes
Citroensap - 2 el
Koriander - 4 el, vers, fijngehakt
Kokosolie - 1 el
Bereiding
Verhit de kokosolie in een wok en bak hierin de rode ui en champignons op middelhoog vuur zacht.
Voeg de selderij en spitskool toe en roerbak ca. 1 minuut tot het iets zachter begint te worden.
Roer de fijngehakte Santen samen met 100ml water door het mengsel, en voeg meteen de kruiden toe. Blijf roeren tot alles goed gemengd is en er een dikke curry begint te ontstaan.
Schep de plakjes bakbanaan door de curry en laat nog 2 minuten bakken, schep regelmatig om.
Roer vervolgens het citroensap en de verse koriander door de curry en verdeel hem over 3 borden.
Serveer warm en eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/spitskoolcurry-met-bakbanaan/