Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
Was de bieten goed en snijd ze in stukjes van ca. 2x1 cm.
Leg de bietenstukjes op de bakplaat en besprenkel ze met 1 el van de kokosolie, hussel ze met de hand goed door zodat ze bedekt zijn met een klein laagje olie. Rooster de bietenstukjes in ca. 20-25 minuten gaar, tot ze iets beginnen te verkleuren.
Maak terwijl de bietjes roosteren de rest van de salade: verhit de overgebleven kokosolie in een koekenpan en bak hierin de ui al omscheppend in ca. 5 minuten zacht op middelhoog vuur.
Voeg de shiitakes en knoflook toe en bak nog 5 minuten op een iets lager vuur.
Schep de bietjes in een schaal, voeg de ui en shiitakes toe en schenk de balsamico azijn eroverheen.
Bestrooi ook met wat peper en zout en schep de salade een paar keer om.
Verdeel over 2 borden en garneer met de ringetjes bosui. Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/warme-bietensalade/