In ganzenvet geroosterde groentefrietjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • Zoete aardappel - 200g
  • Butternut pompoen - 400g
  • Ganzenvet - 2 el
  • Rozemarijn - 2 tl (gedroogd), of vers: 1 takje
  • Knof lookpoeder - ¼ tl
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
  2. Verwijder de schil van de zoete aardappel en de pompoen met een dunschiller en snijd de groenten vervolgens in frietjes van ca. 1 cm dik.
  3. Leg de frietjes op de bakplaat en bedruppel ze met het ganzenvet, bestrooi ook met de rozemarijn en knoflook. Schep de frietjes goed om zodat ze rondom bedekt zijn met kruiden en olie.
  4. Bak de frietjes 15 minuten in het midden van de oven en draai ze vervolgens om. Bak ze daarna nog 10 minuten.
  5. Bestrooi de frietjes met peper en zout, en eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/in-ganzenvet-geroosterde-groentefrietjes/