Blueberry Kurkuma Bites - Paleo, Glutenvrij, Zuivelvrij
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 12-15
Ingrediƫnten
Bodem:
  • 200g Medjool dadels, zonder pit
  • 200g bruine amandelen
Blueberry laag:
  • 200g cashewnoten
  • 250g blauwe bessen
  • 100 ml kokosmelk
  • 60 ml ahornsiroop
  • ½ tl vanillepoeder
  • 100g kokosolie, vloeibaar
Kurkuma laag:
  • 250g cashewnoten
  • 200 ml kokosmelk
  • 60 ml ahornsiroop
  • 2 tl kurkuma
  • ½ tl vanillepoeder
  • 125g kokosolie, vloeibaar
Bereiding
  1. Maal de ingrediƫnten voor de bodem fijn in een foodprocessor of blender, tot zich een plakkerige massa vormt.
  2. Verdeel het mengsel over de bodem van een vierkante brownievorm (ca. 23 x 23cm) of een ronde springvorm en druk het stevig aan.
  3. Maal voor de blueberry laag de cashewnoten fijn in de foodprocessor of blender. Voeg vervolgens de blauwe bessen, kokosmelk, ahornsiroop en vanillepoeder toe. Maal in enkele minuten tot een egale massa.
  4. Schenk als laatste de kokosolie bij het mengsel en blijf malen tot dit volledig op is genomen.
  5. Verdeel over de taartbodem en zet even in de koelkast.
  6. Maak nu de kurkuma laag door de cashewnoten fijn te malen in de foodprocessor of blender.
  7. Voeg kokosmelk, ahornsiroop, kurkuma en vanille toe en maal tot een gladde massa.
  8. Schenk de kokosolie bij het mengsel en blijf malen tot dit volledig op is genomen.
  9. Verdeel de kurkuma laag over de taart.
  10. Zet de taart ten minste 4 uur in de koelkast om volledig op te stijven.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/blueberry-kurkuma-bites-paleo-glutenvrij-zuivelvrij/