Paleo Taai Taai - Glutenvrije Sinterklaas traktatie!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 10
Ingrediƫnten
  • 60g bakbananenmeel
  • 35g amandelmeel
  • 30g cassavemeel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • ½ tl gemalen anijszaad (venkelzaad werkt ook verrassend goed!)
  • ½ tl bakzout
  • snuf zout
  • 80 ml ahornsiroop
  • 1 el citroensap
  • 1 losgeklopt ei OF 50 ml kokosmelk (om te bestrijken)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 170 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Combineer bakbananenmeel, amandelmeel, cassavemeel, speculaaskruiden, anijszaad, bakzout en zout in een kom en roer goed door elkaar.
  3. Voeg ahornsiroop en citroensap toe en roer tot een dik, plakkerig deeg.
  4. Zet het deeg een half uurtje in de koelkast om steviger te worden.
  5. Rol ongeveer 10-12 bolletjes van gelijke grootte van het deeg en leg deze op de bakplaat, druk ze iets plat.
  6. Bestrijk de taai taai met losgeklopt ei of met kokosmelk.
  7. Bak de taai taai in 15 minuten goudbruin en laat ze volledig afkoelen voor je ze serveert. Geloof me; als ze afgekoeld zijn, zijn ze nog lekkerder en is de structuur perfect!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/snacks/paleo-taai-taai/