Broccolisoep met Knapperige Chorizo
Auteur: Marinka
Personen: 4
- 1 el kokosolie
- 1 ui, in halve ringen
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 1 knolselderij, geschild en in blokjes
- 1 broccoli, in roosjes
- 650 ml bottenbouillon
- ½ tl komijnzaad
- peper en zout
- 35g chorizo, in plakjes
- Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
- Voeg knolselderij en broccoli toe en schep deze 1-2 minuten om in de hete pan. Schenk nu de bouillon over de groenten en voeg ook het komijnzaad toe.
- Breng aan de kook en laat in 10-12 minuten zachtjes gaar koken.
- Bak in de tussentijd de plakjes chorizo krokant op de bakplaat in de oven, in ca. 5-10 minuten op 200 graden Celsius.
- Pureer de soep met behulp van een staafmixer. Breng vervolgens op smaak met wat peper en zout en garneer met de knapperige chorizo.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/broccolisoep-knapperige-chorizo/
3.4.3177