Broccolisoep met Knapperige Chorizo
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 knolselderij, geschild en in blokjes
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 650 ml bottenbouillon
  • ½ tl komijnzaad
  • peper en zout
  • 35g chorizo, in plakjes
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
  2. Voeg knolselderij en broccoli toe en schep deze 1-2 minuten om in de hete pan. Schenk nu de bouillon over de groenten en voeg ook het komijnzaad toe.
  3. Breng aan de kook en laat in 10-12 minuten zachtjes gaar koken.
  4. Bak in de tussentijd de plakjes chorizo krokant op de bakplaat in de oven, in ca. 5-10 minuten op 200 graden Celsius.
  5. Pureer de soep met behulp van een staafmixer. Breng vervolgens op smaak met wat peper en zout en garneer met de knapperige chorizo.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/broccolisoep-knapperige-chorizo/