Gevulde Speculaas Muffins
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 10
Ingrediƫnten
Amandelspijs
  • 100g amandelmeel
  • 3 el ahornsiroop
  • 1 tl citroensap
  • 1 klein ei
Speculaasbeslag
  • 200g amandelmeel
  • 30g bakbananenmeel
  • 4 eieren
  • 80 ml ahornsiroop
  • 60 ml kokosmelk
  • 60 ml kokosolie, vloeibaar
  • 2 tl citroensap
  • 1½ el speculaaskruiden
  • ½ tl bakzout
  • snuf zout
  • 5 el amandelschaafsel
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celcius en bekleed een muffinvorm met 10 papieren vormpjes.
  2. Maak eerst het amandelspijs door de ingrediƫnten daarvoor door elkaar te roeren in een schaaltje. Zet even apart.
  3. Maak nu het speculaasbeslag. Roer amandelmeel, bakbananenmeel, speculaaskruiden, bakzout en zout door elkaar.
  4. Voeg eieren, ahornsiroop, kokosmelk, kokosolie en citroensap toe en roer tot een dik beslag.
  5. Verdeel de helft van het beslag over de muffinvormpjes. Neem vervolgens een theelepel van het amandelspijs en laat dit op het beslag in de vormpjes vallen. Druk iets aan. Het kan zijn dat je een beetje amandelspijs over houdt, maar dat is niet erg.
  6. Bedek het amandelspijs met de andere helft van het speculaasbeslag en bestrooi vervolgens met amandelschaafsel.
  7. Bak de muffins in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/snacks/gevulde-speculaas-muffins/