Kruisbessenchutney
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8-10
Ingrediƫnten
  • Kokosolie - 2 el
  • Rode ui - 2 kleine, gesnipperd
  • Kruisbessen - 300g, gewassen
  • Medjool dadels - 4 stuks, ontpit en fijn gesneden
  • Appelazijn - 120 ml
  • Kaneel - 1 tl
  • Gemberpoeder - ½ tl
  • Gemalen Korianderzaad - ½ tl
  • Zout - ¼ tl
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een steelpan en bak hierin de uien op een laag vuur aan. Laat de uien ca. 5 minuten bakken tot ze zacht zijn en wat vocht los beginnen te laten. Roer af en toe.
  2. Voeg de andere ingrediƫnten toe en breng het geheel zachtjes aan de kook, laat het daarna nog ongeveer 45 minuten op een laag vuur indikken. Roer de chutney elke 5-10 minuten even goed door.
  3. Schep de ingedikte chutney in een schone glazen pot en laat het genoeg af koelen tot de pot in de koelkast kan, waar je de chutney nog enkele dagen kunt bewaren. Je kunt extra chutney eventueel ook invriezen.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/sauzen-dressings/kruisbessenchutney/