Gevulde Zoete Aardappel met BBQ Pulled Chicken
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 6
Ingrediƫnten
  • 6 zoete aardappelen (middelgroot)
  • 500g kipfilet of kippendijfilet
  • 1 recept Paleo Ketchup (klik hier voor het recept)
  • 6 el verse koriander, fijn gesneden
Bereiding
  1. Leg de kipfilets op de bodem van de slowcooker en verdeel je zelfgemaakte Paleo ketchup er overheen.
  2. Zet de slowcooker op de lage stand en laat in 4 uur gaar stoven.
  3. Verwarm in de tussentijd de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Boen de zoete aardappels goed schoon onder de kraan, je hoeft ze niet te schillen. Prik de zoete aardappels rondom in met een vork en leg ze op de bakplaat.
  5. Rooster de zoete aardappels in 45-60 minuten zacht en gaar.
  6. Snijd de zoete aardappels in de lengte in, maar niet helemaal. Vouw ze voorzichtig open.
  7. Trek de gegaarde kip uit elkaar met behulp van 2 vorken en meng de draadjes goed met de saus.
  8. Vul de zoet aardappels met de kip en garneer met de verse koriander.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/gevogelte/gevulde-zoete-aardappel-bbq-pulled-chicken/