Frozen Yogurt met Bananenkaramel - Lactosevrij, Paleo
Auteur: Marinka
Personen: 4
- 1 bak Coco Frost van Abbot Kinney's (of ander Paleo-proof ijs naar keuze!)
- 2 rijpe bananen
- 2 el kokosbloesemsuiker
- 1 el kokosolie
- ½ tl vanillepoeder
- ¼ tl zout
- Zet het ijs alvast uit de vriezer om wat zachter te worden.
- Pureer de bananen met kokosbloesemsuiker, kokosolie, vanille en zout tot een gladde massa.
- Schenk het mengsel in een steelpan en verhit op een middellaag vuur.
- Verhit de bananenpuree terwijl je af en toe roert, zo voorkom je dat het aanbrandt.
- Wanneer de puree wat donkerder van kleur is geworden en los begint te laten van de randen van de pan, is de bananenkaramel klaar.
- Laat de karamel eventjes afkoelen.
- Verdeel het ijs over 4 kommen en garneer met een flinke lepel bananenkaramel. Voeg eventueel nog wat schijfjes banaan toe voor je het serveert.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/frozen-yogurt-bananenkaramel/
3.4.3177