Frozen Yogurt met Bananenkaramel - Lactosevrij, Paleo
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1 bak Coco Frost van Abbot Kinney's (of ander Paleo-proof ijs naar keuze!)
  • 2 rijpe bananen
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 el kokosolie
  • ½ tl vanillepoeder
  • ¼ tl zout
Bereiding
  1. Zet het ijs alvast uit de vriezer om wat zachter te worden.
  2. Pureer de bananen met kokosbloesemsuiker, kokosolie, vanille en zout tot een gladde massa.
  3. Schenk het mengsel in een steelpan en verhit op een middellaag vuur.
  4. Verhit de bananenpuree terwijl je af en toe roert, zo voorkom je dat het aanbrandt.
  5. Wanneer de puree wat donkerder van kleur is geworden en los begint te laten van de randen van de pan, is de bananenkaramel klaar.
  6. Laat de karamel eventjes afkoelen.
  7. Verdeel het ijs over 4 kommen en garneer met een flinke lepel bananenkaramel. Voeg eventueel nog wat schijfjes banaan toe voor je het serveert.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/frozen-yogurt-bananenkaramel/