Chocolade-Sinaasappel Taart met Maple Frosting
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Let op: de ingrediënten voor de cake zijn slechts voldoende voor 1 laag. Dat werkt net wat makkelijker in de keuken wanneer je dit recept er bij pakt. Wil je dus net zoals op de foto een taart met 3 lagen maken? Maak het recept voor de cake dan 3 keer. De frosting is meer dan genoeg om een taart van 3 lagen te kunnen bedekken, waarschijnlijk houd je zelfs nog iets over.
Auteur:
Personen: 16-20
Ingrediënten
Cake: (1 laag)
  • 125g amandelmeel
  • 35g kokosmeel
  • 35g cacao
  • ½ tl bakzout
  • 6 eieren, medium
  • 80 ml ahornsiroop
  • 80 ml sinaasappelsap
  • 60 ml kokosolie, gesmolten
  • 1 el sinaasappelrasp
  • snuf zout
Frosting:
  • 3 eiwitten
  • 300 ml ahornsiroop
  • 3 el sinaasappelsap
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 165 graden Celsius en bekleed de bodem van een springvorm (24 cm in doorsnede) met bakpapier en vet de randen in met kokosolie.
  2. Combineer amandelmeel, kokosmeel, cacao en bakzout in een beslagkom en roer door elkaar.
  3. Meng de eieren, ahornsiroop, sinaasappelsap, kokosolie, sinaasappelrasp en zout door het meel. Gebruik hiervoor eventueel een handmixer. Meng tot het beslag een glad geheel is.
  4. Schep het beslag in de springvorm en strijk glad met een lepel.
  5. Bak de cake in 35 minuten gaar en laat volledig afkoelen. Wil je meer dan 1 laag maken? Herhaal bovenstaande stappen dan voor de volgende lagen. Laat de cakes volledig afkoelen voor je de frosting erop doet.
Frosting:
  1. Tijdens het maken van de frosting ga je deze zodanig verhitten dat de eiwitten pasteuriseren, dat betekent dat de temperatuur hoog genoeg wordt om eventuele bacteriën te doden.
  2. Let op: maak de frosting vlak voor het serveren! Wanneer je de taart met frosting langer dan een paar uur in de koelkast laat staan, neemt de frosting behoorlijk af in volume (de smaak is net zo lekker, maar het ziet er net wat minder mooi uit).
  3. Breng een flinke laag water aan de kook in een (steel)pan en zoek een grote, vetvrije beslagkom die precies op de pan past. Dit is je au bain-marie.
  4. Klop de eiwitten, ahornsiroop en sinaasappelsap kort door elkaar in de grote beslagkom.
  5. Kookt het water in de pan? Zet de beslagkom dan op de pan en zet het vuur laag zodat het water zachtjes blijft koken.
  6. Klop het mengsel in de beslagkom op hoge snelheid met een handmixer voor ongeveer 7-10 minuten. De frosting wordt mooi crèmekleurig, glanzend en steviger.
  7. Haal de beslagkom van de pan af (zet het vuur uit) en blijf nog 5 minuten door kloppen tot je een lobbige en luchtige frosting hebt en het mengsel af is gekoeld.
  8. Bestrijk de cakes royaal met de frosting, leg de lagen eventueel op elkaar en bestrijk ook de boven- en zijkant met de frosting. Serveer meteen!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/chocolade-sinaasappel-taart/