Pompoen-Champignonsoep
Auteur: Marinka
Personen: 4
- 1 el kokosolie
- 2 uien, in halve ringen
- 2 cm gemberwortel, geraspt
- ½ tl venkelzaad
- 500g pompoen, in blokjes
- 250g champignons, in plakjes
- 1 liter bottenbouillon
- peper en zout naar smaak
- Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de uien zachtjes aan.
- Voeg, wanneer de uien beginnen te bruinen, gember en venkelzaad toe en bak dit kort mee.
- Schep pompoen en champignons in de pan en bak deze 1-2 minuten al omscheppend mee.
- Schenk vervolgens de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de soep in 10 minuten zachtjes gaar koken.
- Pureer de soep met behulp van een staafmixer tot een glad geheel en breng zo nodig op smaak met wat peper en zout.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/diner/pompoen-champignonsoep/
3.4.3177