Pompoen-Champignonsoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1 el kokosolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • ½ tl venkelzaad
  • 500g pompoen, in blokjes
  • 250g champignons, in plakjes
  • 1 liter bottenbouillon
  • peper en zout naar smaak
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de uien zachtjes aan.
  2. Voeg, wanneer de uien beginnen te bruinen, gember en venkelzaad toe en bak dit kort mee.
  3. Schep pompoen en champignons in de pan en bak deze 1-2 minuten al omscheppend mee.
  4. Schenk vervolgens de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de soep in 10 minuten zachtjes gaar koken.
  5. Pureer de soep met behulp van een staafmixer tot een glad geheel en breng zo nodig op smaak met wat peper en zout.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/pompoen-champignonsoep/