Cashew-Yoghurtijs met Chocolade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 5-6
Ingrediƫnten
  • 400 ml kokosyoghurt (Coco Start, Abbot KInney's)
  • 80g witte cashewpasta
  • 2 el honing
  • ¼ tl vanillepoeder
  • 60g hele cashewnoten (ongebrand)
  • 150g pure chocolade
Bereiding
  1. Roer kokosyoghurt, cashewpasta, honing en vanille goed door elkaar in een kom.
  2. Schep de hele cashewnoten erdoor en verdeel het mengsel over 5 of 6 ijslolly vormpjes.
  3. Vries de ijsjes ten minste 5 uur in, maar liever nog een hele nacht.
  4. Smelt voor het serveren de pure chocolade au bain-marie. Haal een ijsje uit zijn vorm (even onder de warme kraan houden tot hij los komt) en schep er vervolgens chocolade overheen tot het ijsje helemaal bedekt is. Laat de chocolade 1-2 minuten drogen aan de lucht (of zet hem in een blok piepschuim als je dat hebt!), daarna kun je het ijsje neerleggen.
  5. Herhaal met de rest van de ijsjes.
  6. Serveer meteen of vries de ijsjes terug in tot je ze wilt gaan serveren.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/cashew-yoghurtijs-chocolade/