Lactosevrije Kokos Yoghurttaart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 6-8
Ingrediƫnten
Bodem:
  • 75g amandelmeel
  • 20g bakbananenmeel
  • 1 tl speculaaskruiden (of kaneel)
  • 30g ghee, gesmolten
  • 2 el ahornsiroop
Vulling:
  • 250 ml kokosmelk
  • 3 el gelatinepoeder
  • 400 ml kokosyoghurt (Abbot Kinney's)
  • 3 el honing
  • ½ tl vanillepoeder
Topping:
  • 300g kersen zonder pit (diepvries)
Bereiding
Bodem:
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed de bodem van een springvorm (doorsnede 18 cm) met bakpapier.
  2. Combineer alle ingrediƫnten voor de bodem in een kom en roer goed door elkaar tot zich een korrelige massa vormt.
  3. Schep de massa in de springvorm en druk goed aan om een egale taartbodem te maken.
  4. Bak de taartbodem ca. 15 minuten en laat daarna volledig afkoelen.
Vulling:
  1. Schenk de kokosmelk in een steelpan en strooi er het gelatinepoeder overheen. Laat 5 minuten staan.
  2. Roer het gelatinepoeder goed door de kokosmelk tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn. Breng het mengsel heel licht aan de kook en haal de pan daarna meteen van het vuur.
  3. Laat het mengsel afkoelen tot 40 graden Celsius, gebruik hiervoor een keukenthermometer. Laat in de tussentijd de kokosyoghurt op kamertemperatuur komen.
  4. Is het mengsel afgekoeld tot 40 graden? Schep dan de kokosyoghurt, honing en vanille er doorheen, doe dit snel, anders begint het mengsel al te stollen.
  5. Schep de vulling op de (afgekoelde) taartbodem en strijk glad met een lepel. Zet de taart een nachtje in de koelkast om volledig op te stijven.
Topping:
  1. Maak de topping door de kersen zachtjes in te koken in een steelpan tot een dikke massa - ca. 25 minuten. Laat dit mengsel afkoelen en verdeel het over de taart.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/lactosevrije-kokos-yoghurttaart/