Blueberry Velvet Cheesecake - Glutenvrij, Lactosevrij, Paleo
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 10
Ingrediënten
Bodem:
  • 200g paranoten
  • 200g Medjool dadels, zonder pit
Vulling:
  • 200g cashewnoten
  • 300g blauwe bessen
  • 2 rijpe avocado's
  • sap van 1 citroen
  • 60 ml ahornsiroop
  • ½ tl vanillepoeder
  • 100g kokosolie, gesmolten
Bereiding
  1. Bekleed de bodem van een springvorm (ca. 23cm in doorsnede) met bakpapier.
  2. Maal de paranoten en dadels fijn in een foodprocessor, tot zich een korrelige, plakkerige massa heeft gevormd. Verder deze massa over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
  3. Maal voor de vulling eerst de cashewnoten tot een fijn poeder in de foodprocessor of blender, voeg daarna blauwe bessen, avocado's, citroensap, ahornsiroop en vanille toe. Maal in 2-3 minuten tot een glad geheel.
  4. Schenk, terwijl het apparaat aan staat, de kokosolie bij het mengsel en blijf malen tot dit volledig in het mengsel op is genomen.
  5. Heb je blauwe bessen uit de diepvries gebruikt? Laat het mengsel dan even op kamertemperatuur komen vóór je de kokosolie toevoegt, anders krijg je klontjes kokosolie in je taart.
  6. Verdeel de vulling over de taartbodem en strijk glad. Laat in 4-6 uur volledig opstijven (of zet de taart een uurtje in de vriezer).
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/blueberry-velvet-cheesecake/