Venkelpuree
Auteur: Marinka
Personen: 2
- Venkel - 3 stuks
- Knoflook - 4 tenen
- Ganzenvet - 1 el (ander dierlijk vet of kokosolie kan ook)
- Appelazijn - 2 tl (citroensap kan ook)
- Dille - 2 el, vers, fijngesneden
- Peper - naar smaak
- Zout - naar smaak
- Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
- Was de venkel, verwijder ca. 1 cm van de onderkant en snijd ze in reepjes. Leg de reepjes op de bakplaat, samen met de gepelde knoflooktenen.
- Verdeel het ganzenvet over de venkel en knoflook en hussel het met de hand door elkaar zodat alle groenten een laagje vet hebben.
- Bak de venkel en knoflook in 35 minuten zacht.
- Doe de groenten in een kom en pureer de venkel en knoflook met de staaf mixer tot een gladde
- puree.
- Roer de appelazijn, dille, peper en zout door de puree en serveer.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/venkelpuree/
3.4.3177