Venkelpuree
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • Venkel - 3 stuks
  • Knoflook - 4 tenen
  • Ganzenvet - 1 el (ander dierlijk vet of kokosolie kan ook)
  • Appelazijn - 2 tl (citroensap kan ook)
  • Dille - 2 el, vers, fijngesneden
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
  2. Was de venkel, verwijder ca. 1 cm van de onderkant en snijd ze in reepjes. Leg de reepjes op de bakplaat, samen met de gepelde knoflooktenen.
  3. Verdeel het ganzenvet over de venkel en knoflook en hussel het met de hand door elkaar zodat alle groenten een laagje vet hebben.
  4. Bak de venkel en knoflook in 35 minuten zacht.
  5. Doe de groenten in een kom en pureer de venkel en knoflook met de staaf mixer tot een gladde
  6. puree.
  7. Roer de appelazijn, dille, peper en zout door de puree en serveer.
Deze puree is lekker bij een stuk gebakken witvis!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/venkelpuree/