Maak eerst de gehaktballetjes door 1 el arrowroot en sesamzaad, gember, chili en peper en zout door het gehakt met lever te kneden. Vorm 12 gelijke gehaktballetjes.
Bestrooi een snijplank met de overige 2 el arrowroot en rol de gehaktballetjes hier doorheen.
Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar, in ca. 10 minuten.
Haal de gehaktballetjes uit de pan maar laat het vuur aan staan. Blus af met de bouillon of het water en laat 1-2 minuten inkoken.
Roer ahornsiroop, vissaus en arrowroot tot een papje en schenk dit al roerende bij het vocht in de pan. Laat nog 1-2 minuten heel zachtjes koken tot de saus dik genoeg is.
Verhit in de tussentijd kokosolie in een hapjespan en bak hierin de bloemkoolrijst al omscheppend gaar in 2 à 3 minuten.
Meng de komkommerlinten met appelazijn.
Verdeel de bloemkoolrijst over 2 kommen en garneer met de gehaktballetjes en de saus, bosui, koriander, cashewnoten en zure komkommer.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/diner/pittige-gehaktballetjes-lever/