Paleo Pasta Puttanesca
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 kleine knolselderij
  • 2 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 400g tomatenblokjes (blik)
  • 80g kalamata olijven
  • 5 ansjovisfilets, fijn gesneden
  • 3 el kappertjes
  • ½ tl venkelzaad
  • Peper en zout
  • 2 el verse peterselie, fijn gesneden
Bereiding
  1. Schil de knolselderij en gebruik vervolgens een spiraalsnijder om er dunne spaghettislierten van te snijden. Zet even apart.
  2. Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook aan.
  3. Voeg de paprika toe en bak deze 2-3 minuten al omscheppend mee.
  4. Voeg tomatenblokjes, olijven, ansjovis, kappertjes en venkelzaad toe aan het gerecht en laatongeveer 5 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe door.
  5. Verhit in de tussentijd 1 el kokosolie in een andere hapjespan en bak hierin de knolselderijslierten al omscheppend beetgaar, ca. 4-5 minuten.
  6. Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer deze met de knolselderijslierten.
  7. Garneer met de verse peterselie.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/diner/paleo-pasta-puttanesca/