Paleo Pasta Puttanesca
Auteur: Marinka
Personen: 2
- 1 kleine knolselderij
- 2 el kokosolie
- 1 ui, in halve ringen
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes
- 400g tomatenblokjes (blik)
- 80g kalamata olijven
- 5 ansjovisfilets, fijn gesneden
- 3 el kappertjes
- ½ tl venkelzaad
- Peper en zout
- 2 el verse peterselie, fijn gesneden
- Schil de knolselderij en gebruik vervolgens een spiraalsnijder om er dunne spaghettislierten van te snijden. Zet even apart.
- Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook aan.
- Voeg de paprika toe en bak deze 2-3 minuten al omscheppend mee.
- Voeg tomatenblokjes, olijven, ansjovis, kappertjes en venkelzaad toe aan het gerecht en laatongeveer 5 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe door.
- Verhit in de tussentijd 1 el kokosolie in een andere hapjespan en bak hierin de knolselderijslierten al omscheppend beetgaar, ca. 4-5 minuten.
- Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer deze met de knolselderijslierten.
- Garneer met de verse peterselie.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/diner/paleo-pasta-puttanesca/
3.4.3177