12 druppels pepermunt essentiële olie (geschikt voor voeding)
60g pure chocolade, gehakt
Bereiding
Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 20 cm met wat bakpapier. Je kunt ook een springvorm gebruiken die ietsje smaller of juist breder is, de taart wordt dan alleen wat hoger of juist iets lager dan op de foto.
Combineer de ingrediënten voor de bodem in een foodprocessor en maal tot een plakkerige maar korrelige massa. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
Maal voor de brownie laag de amandelen en dadels fijn in de foodprocessor.
Voeg kokosmelk en cacao toe en maal tot een gladde massa.
Meng als laatste de gesmolten kokosolie door de vulling tot dit volledig op is genomen.
Verdeel de brownie laag over de taartbodem en strijk glad met een spatel.
Maak nu de pepermunt laag. Combineer het vruchtvlees van de avocado's met de cashewnoten en honing in de foodprocessor en maal tot een dikke, gladde massa.
Voeg kokosolie en pepermunt olie toe en maal tot dit volledig op is genomen.
Pulseer als laatste de gehakte chocolade door het mengsel en verdeel het vervolgens over de taart.
Laat de taart ten minste 4 uur opstijven in de koelkast voor je deze serveert.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/chocolate-chip-pepermunt-taart/