Romige Paleo Champignonsoep
Auteur: Marinka
Personen: 2
- 1 el kokosolie
- 1 ui, in halve ringen
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 250g champignons, in plakjes
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes
- 400 ml kippenbouillon
- 200 ml amandelmelk
- ½ tl gedroogde tijm
- Peper en zout
- 2 el extra vierge olijfolie
- Optioneel: uitgebakken spekjes
- Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
- Voeg de champignons en bleekselderij toe en bak deze 3-4 minuten al omscheppend mee.
- Schenk de bouillon en amandelmelk in de pan en voeg ook de tijm toe. Breng aan de kook.
- Laat de soep in 10 minuten zachtjes gaar koken op een laag vuur.
- Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
- Garneer met de olijfolie en eventueel met uitgebakken spekjes.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/diner/romige-champignonsoep/
3.4.3177