Romige Paleo Champignonsoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingredi├źnten
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 250g champignons, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 400 ml kippenbouillon
  • 200 ml amandelmelk
  • ┬Ż tl gedroogde tijm
  • Peper en zout
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • Optioneel: uitgebakken spekjes
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
  2. Voeg de champignons en bleekselderij toe en bak deze 3-4 minuten al omscheppend mee.
  3. Schenk de bouillon en amandelmelk in de pan en voeg ook de tijm toe. Breng aan de kook.
  4. Laat de soep in 10 minuten zachtjes gaar koken op een laag vuur.
  5. Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  6. Garneer met de olijfolie en eventueel met uitgebakken spekjes.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/romige-champignonsoep/