Fruitige Cheesecake Sandwiches
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 12-16
Ingrediënten
Bodem en topping:
  • 400g Medjool dadels, zonder pit
  • 400g bruine amandelen
  • 2 el kokosolie, vloeibaar
  • ½ tl kaneel
Vulling:
  • 250g blauwe bessen
  • 250g rauwe cashewnoten
  • 300g frambozen
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 el honing
  • ½ tl vanillepoeder
  • 150g kokosolie, vloeibaar
Bereiding
  1. Maal voor de bodem en topping de dadels en amandelen heel fijn in een foodprocessor.
  2. Maal er als laatste de kokosolie en kaneel doorheen, tot het mengsel nog iets plakkeriger wordt.
  3. Bekleed de bodem van een brownievorm met bakpapier en verdeel de helft van het dadel-notenmengsel hier overheen. Druk stevig aan. Houd de andere helft van het mengsel even apart in een kom.
  4. Verdeel de blauwe bessen over de bodem in de brownievorm.
  5. Maal de cashewnoten fijn in een foodprocessor en voeg hier frambozen, kokosmelk, honing en vanillepoeder aan toe. Blijf malen tot het mengsel heel glad is, zonder korrels.
  6. Meng als laatste de kokosolie door het frambozenmengsel heen tot dit volledig op is genomen.
  7. Verdeel het frambozenmengsel over de blauwe bessen in de brownievorm en strijk glad. Zet de taart ten minste 3 uur in de vriezer om op te stijven.
  8. Haal de cheesecake uit de vriezer en verdeel er de andere helft van het dadel-notenmengsel overheen. Druk weer heel stevig aan en zet de taart nog een uur terug in de vriezer.
  9. Snijd de taart in 12 gelijke stukken. Bewaar de taart in de vriezer, laat de stukken voor het serveren ongeveer 10 tot 15 minuten ontdooien.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/fruitige-cheesecake-sandwiches/