Spicy Wortelfrietjes met Hamburgers
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
Frietjes:
  • 500g wortel, in frietjes gesneden
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl gemalen korianderzaad
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • Peper en zout
  • 1 el kokosolie
Hamburgers en salade:
  • 2 (biologische) hamburgers
  • 1 el kokosolie
  • 40g rucola
  • 50g Kalamata olijven
  • 1 bosui, in ringen
  • 2 el (zelfgemaakte) mayonaise
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de kruiden voor de frietjes in een schaaltje en wrijf de wortels vervolgens in met de kokosolie en daarna de kruiden.
  3. Rooster de frietjes in 20 minuten gaar.
  4. Verhit in de tussentijd 1 el kokosolie in een koekenpan en bak hierin de hamburgers aan beide kanten goudbruin en gaar.
  5. Meng rucola met olijven en bosui.
  6. Serveer de hamburgers met de salade, mayonaise en de wortelfrietjes.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/spicy-wortelfriet-hamburgers/