Knapperig Buikspek uit de oven
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 650g buikspek aan een stuk (of 2 stukken)
  • 4 el limoensap
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl rookzout
  • ½ tl zwarte peper
  • ½ tl laos
  • ½ tl komijnzaad
  • ¼ tl kurkuma
Bereiding
  1. Meng limoensap met knoflook, zout en alle kruiden.
  2. Snijd het buikspek aan de huidkant diagonaal in en wrijf het in met het kruidenmengsel.
  3. Laat ten minste 1 uur marineren in de koelkast, liefst langer.
  4. Verwarm de oven voor tot 220°C.
  5. Leg het buikspek in een ovenschaal met de huidkant boven en bak het 30 minuten.
  6. Verlaag de oventemperatuur tot 175°C en bak het buikspek nog een uur, of tot het knapperig is geworden.
  7. Snijd het buikspek voor het serveren in stukken.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/varkensvlees/knapperig-buikspek-uit-de-oven/