Knapperig Buikspek uit de oven
Auteur: Marinka
Personen: 4
- 650g buikspek aan een stuk (of 2 stukken)
- 4 el limoensap
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 tl rookzout
- ½ tl zwarte peper
- ½ tl laos
- ½ tl komijnzaad
- ¼ tl kurkuma
- Meng limoensap met knoflook, zout en alle kruiden.
- Snijd het buikspek aan de huidkant diagonaal in en wrijf het in met het kruidenmengsel.
- Laat ten minste 1 uur marineren in de koelkast, liefst langer.
- Verwarm de oven voor tot 220°C.
- Leg het buikspek in een ovenschaal met de huidkant boven en bak het 30 minuten.
- Verlaag de oventemperatuur tot 175°C en bak het buikspek nog een uur, of tot het knapperig is geworden.
- Snijd het buikspek voor het serveren in stukken.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/diner-be/knapperig-buikspek-uit-de-oven/
3.4.3177