Zomerfruitrepen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 9-12
Ingrediënten
Bodem
  • Amandelen - 150g (bruine)
  • Dadels - 150g (ontpit)
  • Kokosrasp - 35g
Topping
  • Frambozen - 300g
  • Aardbeien - 150g
  • Santen - 100g
  • Vanillemerg - ¼ tl
  • Cashewnoten - 150g
Bereiding
  1. Begin met het maken van de bodem: combineer alle ingrediënten in een foodprocessor en maal tot een plakkerig geheel. Het hoeft geen bal te vormen, maar de nootjes moeten tot korrels zijn vermalen.
  2. Druk het mengsel in een brownievorm tot je een egale bodem hebt en zet de vorm in de koelkast.
  3. Maak nu de topping: combineer de frambozen, aardbeien zonder kroontje, Santen en vanille in een steelpan en verhit al roerende op een laag vuur. Laat het mengsel ca. 10 minuten zachtjes koken terwijl je regelmatig roert; pas op dat het niet aanbrandt.
  4. Schenk het fruitmengsel in de foodprocessor en voeg de cashewnoten toe. Maal het geheel tot een gladde massa.
  5. Schep de topping op de bodem en strijk glad met een spatel of achterkant van een lepel.
  6. Zet de brownievorm enkele uren in de koelkast tot de topping koud en stevig is geworden.
  7. Snijd in 9 à 12 repen (minder mag ook ;-) ), serveer en eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/fruit/zomerfruitrepen/