Witte Chocoladetaart met Rozenwater
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
In dit recept worden 2 springvormen van hetzelfde formaat gebruikt. Heb je maar 1 springvorm in plaats van 2? Verdeel dan de helft van het cakebeslag over deze springvorm en bak deze cake zoals aangegeven. Laat de cake 10 minuutjes afkoelen, haal deze voorzichtig uit de vorm en leg deze op een snijplank om verder te koelen. Doe een nieuw stuk bakpapier in de springvorm, verdeel de andere helft van het beslag hierover en bak deze cake ook zoals aangegeven. Dit duurt iets langer, maar werkt natuurlijk net zo goed.
Auteur:
Personen: 16
Ingrediënten
Cake:
  • 250g amandelmeel
  • 70g kokosmeel
  • 70g bakbananenmeel (of arrowroot)
  • 1 tl bakzout
  • ½ tl vanillepoeder
  • snuf zout
  • 12 grote eieren
  • 160 ml ahornsiroop
  • 60g cacaoboter, au bain-marie gesmolten
  • 60g ghee, gesmolten
  • 120 ml kokosmelk
  • 1 el citroensap
Frosting:
  • 300g palm shortening (of kokosolie, of kokosroom)
  • 70g cacaoboter, au bain-marie gesmolten
  • 120 ml honing
  • 4 el bakbananenmeel
  • 3 el rozenwater
  • ¼ tl vanillepoeder
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed 2 springvormen met een doorsnede van 18 tot 23 cm met bakpapier. Vet de randen in.
  2. Meng de droge ingrediënten voor de cake in een beslagkom. Voeg de overige ingrediënten hier aan toe en roer goed door elkaar met een garde.
  3. Verdeel het beslag over de springvormen en strijk glad met een spatel. Bak de cakes in 40 minuten gaar.
  4. Laat de cakes volledig afkoelen en maak in de tussentijd de frosting.
  5. Meng de ingrediënten voor de frosting door elkaar in een grote kom en gebruik een handmixer (of keukenmachine met garde) om het geheel luchtig op te kloppen. Zet de frosting niet langer dan een half uur in de koelkast, anders wordt deze al snel te hard.
  6. Verdeel ⅓ deel van de frosting over 1 van de cakes. Leg de andere cake er bovenop en verdeel de rest van de frosting over de bovenkant en zijkanten van de taart.
  7. Bewaar de taart tot het serveren in de koelkast.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/witte-chocoladetaart-met-rozenwater/