Zalmbites met Chilisaus
Auteur: Marinka
Personen: 6
- 300g wilde zalmfilet, in blokjes
- 1 ei, losgeklopt
- 45g kokosrasp
- 1 tl garam masala
- ½ tl zout
- 1 el kokosolie
- 1 ui, in halve ringen
- 3 tenen knoflook, fijn gesneden
- 2 cm gemberwortel, geraspt
- 2 rode puntpaprika’s, klein gesneden
- 4 rode pepers, in ringen
- 140g tomatenpuree
- 2 el coconut aminos
- 2 el limoensap
- 60 ml water
- Peper en zout
- Verwarm de oven voor tot 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Wentel de blokjes zalm door het losgeklopte ei.
- Meng in een kom kokosrasp met garam masala en zout en wentel de blokjes zalm hier doorheen tot ze rondom bedekt zijn met het mengsel.
- Leg de blokjes zalm op de bakplaat en bak ze in 15-18 minuten goudbruin en gaar.
- Maak in de tussentijd de chilisaus.
- Verhit de kokosolie in een steelpan en bak hierin de ui, knoflook en gember zachtjes aan.
- Voeg paprika’s en rode pepers toe en bak deze 2-3 minuten al omscheppend mee.
- Roer tomatenpuree, coconut aminos, limoensap en water door het mengsel en breng aan de kook. Laat 3-5 minuten heel zachtjes koken.
- Pureer het mengsel tot een gladde saus met behulp van een staafmixer en breng op smaak met wat peper en zout.
- Serveer de zalmbites met de chilisaus.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/snacks/zalmbites-met-chilisaus/
3.4.3177