Zalmbites met Chilisaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 6
Ingrediënten
Zalmbites:
  • 300g wilde zalmfilet, in blokjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 45g kokosrasp
  • 1 tl garam masala
  • ½ tl zout
Chilisaus:
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 3 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • 2 rode puntpaprika’s, klein gesneden
  • 4 rode pepers, in ringen
  • 140g tomatenpuree
  • 2 el coconut aminos
  • 2 el limoensap
  • 60 ml water
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Wentel de blokjes zalm door het losgeklopte ei.
  3. Meng in een kom kokosrasp met garam masala en zout en wentel de blokjes zalm hier doorheen tot ze rondom bedekt zijn met het mengsel.
  4. Leg de blokjes zalm op de bakplaat en bak ze in 15-18 minuten goudbruin en gaar.
  5. Maak in de tussentijd de chilisaus.
  6. Verhit de kokosolie in een steelpan en bak hierin de ui, knoflook en gember zachtjes aan.
  7. Voeg paprika’s en rode pepers toe en bak deze 2-3 minuten al omscheppend mee.
  8. Roer tomatenpuree, coconut aminos, limoensap en water door het mengsel en breng aan de kook. Laat 3-5 minuten heel zachtjes koken.
  9. Pureer het mengsel tot een gladde saus met behulp van een staafmixer en breng op smaak met wat peper en zout.
  10. Serveer de zalmbites met de chilisaus.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/snacks/zalmbites-met-chilisaus/