Witte Chocolade Cheesecake met Gember en Tijm
Auteur: Marinka
Personen: 12-16
- 350g Medjool dadels, zonder pit
- 400g witte amandelen
- 1 el speculaaskruiden
- 350g cashewnoten
- 125g honing
- 120 ml kokosmelk
- 2 el citroensap
- 1½ cm gemberwortel, geschild
- ½ tl gedroogde tijm
- 120g cacao boter, au bain-marie gesmolten
- 35g kokosolie, gesmolten
- Combineer de ingrediƫnten voor de bodem en topping in een foodprocessor en maal tot een plakkerige, korrelige massa.
- Bekleed de bodem van een springvorm (doorsnede ca. 23 cm) met bakpapier.
- Verdeel ⅔ deel van het speculaaskruimels over de bodem en druk dit stevig aan. Zet de overige kruimels even apart.
- Maak nu de vulling.
- Combineer cashews, honing, kokosmelk, citroensap, gember en tijm in een blender en maal tot een gladde massa.
- Voeg cacao boter en kokosolie toe tot dit volledig op is genomen in het mengsel.
- Verdeel de vulling over de taartbodem en strijk deze glad. Bestrooi met de speculaaskruimels.
- Laat de taart ten minste 4 uur opstijven in de koelkast voor je deze aansnijdt.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/witte-chocolade-cheesecake-gember-tijm/
3.4.3177