Witte Chocolade Cheesecake met Gember en Tijm
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 12-16
Ingrediƫnten
Bodem en kruimeltopping:
  • 350g Medjool dadels, zonder pit
  • 400g witte amandelen
  • 1 el speculaaskruiden
Vulling:
  • 350g cashewnoten
  • 125g honing
  • 120 ml kokosmelk
  • 2 el citroensap
  • 1½ cm gemberwortel, geschild
  • ½ tl gedroogde tijm
  • 120g cacao boter, au bain-marie gesmolten
  • 35g kokosolie, gesmolten
Bereiding
  1. Combineer de ingrediƫnten voor de bodem en topping in een foodprocessor en maal tot een plakkerige, korrelige massa.
  2. Bekleed de bodem van een springvorm (doorsnede ca. 23 cm) met bakpapier.
  3. Verdeel ⅔ deel van het speculaaskruimels over de bodem en druk dit stevig aan. Zet de overige kruimels even apart.
  4. Maak nu de vulling.
  5. Combineer cashews, honing, kokosmelk, citroensap, gember en tijm in een blender en maal tot een gladde massa.
  6. Voeg cacao boter en kokosolie toe tot dit volledig op is genomen in het mengsel.
  7. Verdeel de vulling over de taartbodem en strijk deze glad. Bestrooi met de speculaaskruimels.
  8. Laat de taart ten minste 4 uur opstijven in de koelkast voor je deze aansnijdt.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/witte-chocolade-cheesecake-gember-tijm/