Pecan Salted Caramel Rotsjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 9
Ingrediƫnten
Salted caramel:
  • 200g Medjool dadels, zonder pit
  • 75 ml kokosmelk
  • 25g kokosolie
  • ¼ tl fleur de sel
Rotsjes:
  • 150g pecannoten
  • 150g pure chocolade (minimaal 80% cacao)
  • ½ tl fleur de sel
Bereiding
  1. Combineer de ingrediƫnten voor de salted caramel in een blender en maal tot een dikke, gladde pasta.
  2. Neem 3 grote eetlepels van de salted caramel en meng deze door de pecannoten in een kom. Zorg dat de noten goed bedekt zijn met het mengsel.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm hierop 9 hoopjes van de pecannoten met salted caramel. Zet de bakplaat minstens 30 minuten in de koelkast om steviger te worden.
  4. Smelt in de tussentijd de chocolade au bain-marie.
  5. Neem voorzichtig een hoopje pecannoten van de bakplaat en leg het op een spatel (deze mini flip is daar heel fijn voor). Schep gesmolten chocolade over de noten heen en laat het overschot eraf druipen.
  6. Leg het rotsje terug op de bakplaat en strooi er snel een beetje fleur de sel overheen.
  7. Herhaal met de overige rotsjes.
  8. Laat de pecan salted caramel rotsjes daarna nog een uur opstijven in de koelkast voor je ze serveert.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/snacks/pecan-salted-caramel-rotsjes/