Ombre Cake met Chocolade, Vanille en Frambozen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8-10
Ingrediënten
Cake:
  • 125g amandelmeel
  • 35g kokosmeel
  • 35g arrowroot
  • ½ tl vanillepoeder
  • ½ tl bakzout
  • Snuf zout
  • 6 grote eieren
  • 80 ml ahornsiroop
  • 60 ml kokosolie, gesmolten
  • 60 ml kokosmelk
  • 2 tl citroensap
  • 200g frambozen (vers of uit de diepvries)
Chocoladefrosting:
  • 300 ml kokosmelk
  • 100g cacao
  • 80 ml ahornsiroop
Vanillefrosting:
  • 250 ml palm shortening of kokosolie
  • 125 ml honing
  • 3 el arrowroot
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • ½ tl vanillepoeder
Bereiding
  1. Maak eerst de cake. Verwarm de oven voor tot 175°C en vet een cakevorm met een doorsnede van 15 cm in met wat kokosolie. Je kunt hiervoor ook een speciale bakvorm gebruiken die uit 4 losse vormen bestaat zodat je eenvoudig een taart met laagjes maakt.
  2. Combineer de droge ingrediënten voor de cake in een beslagkom en roer ze goed door elkaar. Klop de natte ingrediënten (behalve de frambozen) er doorheen.
  3. Spatel de frambozen kort door het beslag.
  4. Verdeel het beslag over de cakevorm of over de 4 losse vormen.
  5. Bak de cake in 20 – 35 minuten goudbruin en gaar, afhankelijk van de vorm die je hebt gebruikt. Laat de cake volledig afkoelen.
  6. Heb je 1 cakevorm gebruikt? Snijd de taart dan voorzichtig in 4 laagjes.
  7. Maak nu de chocoladefrosting door de ingrediënten daarvoor door elkaar te roeren in een kom. Er vormt zich nu een soort stevige, dikke mousse. Blijft het mengsel bij jou te dun? Voeg dan extra cacao toe tot de massa wel dik wordt.
  8. Maak de vanillefrosting door de ingrediënten hiervoor luchtig te kloppen in een kom.
  9. Leg een laag cake op een taartplateau of bord en bestrijk dit met een dikke laag chocoladefrosting. Leg hier nog een laag cake op en bestrijk ook deze laag met de chocoladefrosting.
  10. Leg weer een laag cake bovenop de andere lagen, maar bestrijk deze met de vanillefrosting. Herhaal met de laatste laag cake.
  11. Bestrijk de onderste 2 cakelagen rondom met de chocoladefrosting en de bovenste lagen met de vanillefrosting. Gebruik een paletmes om de frosting rondom glad te maken.
  12. Versier de taart bijvoorbeeld met vers fruit, bloemen of zelfs chocoladekrullen.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/ombre-cake-met-chocolade-vanille-en-frambozen/