Vegetarische Pasta Bolognese - Glutenvrij, Paleo, Koolhydraatarm
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook
  • 250g kastanjechampignons, in kleine blokjes gesneden
  • 100g shiitakes, in kleine blokjes gesneden
  • 400g tomatenstukjes, uit blik
  • 140g tomatenpuree
  • 4 zongedroogde tomaten, in plakjes
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 50g walnoten, grof gehakt
  • Peper en zout
  • 2 courgettes
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
  2. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze al omscheppend gaar.
  3. Meng tomatenstukjes, tomatenpuree, zongedroogde tomaten, tijm en oregano door het gerecht en breng het zachtjes aan de kook.
  4. Snijd in de tussentijd de courgettes in lange slierten met behulp van een spiraalsnijder.
  5. Meng de courgetteslierten door de bolognesesaus en schep er vervolgens ook de walnoten doorheen.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/vegetarische-bolognese/