Afghaanse Lamsstoof met Bloemkoolrijst
Auteur: Marinka
Personen: 5-6
- 1 ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijn gesneden
- 2 cm gemberwortel, geraspt
- 2 tl gemalen korianderzaad
- 1 tl gemalen kardemom
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl kurkuma
- ½ tl zout
- ¼ tl gemalen kruidnagel
- 1 kaneelstokje
- 150 ml amandelmelk
- 800g lamsbout, in blokjes
- 2 el kokosolie
- 1 kg bloemkoolrijst
- 300g wortelrasp
- 100g rozijnen
- 6 el amandelschaafsel
- 6 el pistachenoten
- 2 el citroenrasp
- ½ tl zout
- Meng de ui, knoflook, gember en alle gedroogde kruiden met de amandelmelk tot een papje in de slowcooker.
- Spatel het vlees hier doorheen tot alle blokjes bedekt zijn met de kruidenpasta.
- Laat het vlees in 4 uur op de hoge stand van de slowcooker garen (of kies voor 8 uur op de lage stand).
- Maak de bloemkoolrijst door de kokosolie te verhitten in een hapjespan en hierin de bloemkoolrijst 2-3 minuten al omscheppend aan te bakken.
- Voeg wortelrasp, rozijnen, citroenrasp en zout toe en bak nog 2 minuten al omscheppend mee.
- Serveer de rijst met de lamsstoof en garneer met amandelschaafsel en pistachenoten.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/diner/afghaanse-lamsstoof-met-bloemkoolrijst/
3.4.3177