Afghaanse Lamsstoof met Bloemkoolrijst
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 5-6
Ingrediënten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • 2 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl zout
  • ¼ tl gemalen kruidnagel
  • 1 kaneelstokje
  • 150 ml amandelmelk
  • 800g lamsbout, in blokjes
Bloemkoolrijst:
  • 2 el kokosolie
  • 1 kg bloemkoolrijst
  • 300g wortelrasp
  • 100g rozijnen
  • 6 el amandelschaafsel
  • 6 el pistachenoten
  • 2 el citroenrasp
  • ½ tl zout
Bereiding
  1. Meng de ui, knoflook, gember en alle gedroogde kruiden met de amandelmelk tot een papje in de slowcooker.
  2. Spatel het vlees hier doorheen tot alle blokjes bedekt zijn met de kruidenpasta.
  3. Laat het vlees in 4 uur op de hoge stand van de slowcooker garen (of kies voor 8 uur op de lage stand).
  4. Maak de bloemkoolrijst door de kokosolie te verhitten in een hapjespan en hierin de bloemkoolrijst 2-3 minuten al omscheppend aan te bakken.
  5. Voeg wortelrasp, rozijnen, citroenrasp en zout toe en bak nog 2 minuten al omscheppend mee.
  6. Serveer de rijst met de lamsstoof en garneer met amandelschaafsel en pistachenoten.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/afghaanse-lamsstoof-met-bloemkoolrijst/