Santen - 100g (je kunt hier ook kokosolie voor gebruiken)
Honing - 50 ml
Water - 120 ml
Vanillemerg - ½ tl
Extra
Pure chocolade - 50g, geraspt (optioneel, als garnering)
Bereiding
Begin met het maken van de bodem: combineer amandelen, dadels en kokosrasp in de
foodprocessor en maal dit in ca. 1 minuut tot een korrelige maar plakkerige massa.
Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk het stevig aan met de hand of achterkant van een lepel om de taartbodem te vormen.
Maak de foodprocessor schoon en combineer er alle ingrediënten voor de chocoladelaag in. Maal dit tot een gladde, romige massa.
Schep het chocolademengsel op de taartbodem en verdeel het er netjes overheen. Strijk glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
Maak de foodprocessor weer opnieuw schoon en combineer er nu de ingrediënten voor de
vanillelaag in.
Maal tot een gladde, romige massa en schep het vervolgens op de chocoladelaag in de springvorm. Dit mengsel is iets dikker dan de chocoladelaag, verdeel het er dus voorzichtig overheen anders mengen de twee lagen zich.
Zet de taart ten minste 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Bestrooi de taart eventueel met wat geraspte pure chocolade.
Snijd de taart in punten, serveer en eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/snacks/chocolade-vanilletaart/