Romige Straciatella Cheesecake - Paleo, Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 10
Ingredi├źnten
Bodem:
  • 175g Medjool dadels, zonder pit
  • 175g bruine amandelen
Vulling:
  • 250g rauwe cashewnoten
  • 200 ml kokosmelk
  • 100g honing (liefst met een zo licht mogelijke kleur)
  • ┬Ż tl vanillepoeder
  • 150g kokosolie
  • 50g cacaoboter
  • 65g mini chocolate chips (of fijngehakte pure chocolade)
  • Paaseitjes naar keuze
Bereiding
  1. Bekleed de bodem van een springvorm met doorsnede van 18 cm met bakpapier.
  2. Smelt de kokosolie en cacaoboter voor de vulling au bain-marie, zorgt dat de vetten niet te heet worden. Zolang ze net gesmolten zijn is het goed.
  3. Maal in een foodprocessor de dadels en amandelen tot een kruimelige maar plakkerige massa. Verdeel deze over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
  4. Maal in een blender de cashewnoten, kokosmelk, honing en vanillepoeder tot een gladde massa.
  5. Schenk de gesmolten kokosolie en cacaoboter erbij en maal tot de vetten volledig in het cashewmengsel op zijn genomen.
  6. Houd ongeveer 200 gram van de vulling apart in een kom en zet deze in de koelkast.
  7. Spatel de chocolate chips door de rest van de vulling (let op: doe dit NIET met behulp van de blender, dan maal je de chocolade te fijn).
  8. Verdeel de vulling met chocolate chips erdoor vervolgens over de taartbodem, strijk deze glad en plaats de taart minimaal 3 uur in de vriezer om op te stijven.
  9. Is de taart stevig? Spatel de vulling die je apart hebt gehouden in een spuitzak en maak mooie toefjes op de taart. Garneer met de paaseitjes of andere chocolaatjes die je leuk vindt.
  10. Je kunt deze taart zowel in de vriezer als in de koelkast bewaren. Het enige belangrijke is dat je de taart eerst volledig op laat stijven in de vriezer, daarna blijft deze ook in de koelkast een aantal dagen vers en stevig.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/straciatella-cheesecake/