Amandelbrood met frambozen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 10
Ingrediënten
  • 200g amandelmeel
  • 50g kokosmeel
  • 50g arrowroot
  • ½ tl bakzout
  • ½ tl vanillepoeder
  • 8 grote eieren
  • 80 ml kokosolie, gesmolten
  • 80 ml kokosmelk
  • 60 ml ahornsiroop
  • Rasp van 1 citroen
  • 200g frambozen
  • 4 el amandelschaafsel
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175°C en vet een springvorm (doorsnede ongeveer 23 cm) in met wat kokosolie.
  2. Meng in een beslagkom amandelmeel, kokosmeel, arrowroot, bakzout en vanillepoeder door elkaar.
  3. Klop de eieren, kokosolie, kokosmelk, ahornsiroop en citroenrasp er doorheen tot een dik beslag.
  4. Spatel als laatste de frambozen erdoor en verdeel het mengsel vervolgens over de springvorm, strijk glad met een spatel.
  5. Bestrooi het brood met amandelschaafsel en bak het vervolgens in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
  6. Laat minimaal 30 minuten afkoelen voor je het brood aansnijdt.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/ontbijt/amandelbrood-met-frambozen/