Gepaneerde kip met groene groenten
Auteur: Marinka
Personen: 2
- 250g kippendijfilets
- 1 ei, los geklopt
- 4 el amandelmeel
- ½ tl gedroogde oregano
- Peper en zout
- 3 el kokosolie
- 2 uien, in halve ringen
- 350g groene asperges, in stukken van 2-3 cm gesneden
- 100g cavolo nero, gesneden
- 2 el balsamico azijn
- 1 citroen, in partjes
- Leg de kippendijfilets helemaal plat en wentel ze door het losgeklopte ei.
- Meng in een kom amandelmeel met oregano en peper en zout en wentel de kippendijfilets hier vervolgens doorheen.
- Verhit 2 el kokosolie in een koekenpan en bak hierin de gepaneerde kip rondom goudbruin en gaar, in ongeveer 10 minuten.
- Verhit in de tussentijd 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de uien zachtjes aan.
- Bak de asperges 3-4 minuten al omscheppend mee en voeg vervolgens de cavolo nero toe, welke nog 1-2 minuten mee kan garen.
- Blus het gerecht af met de balsamico azijn.
- Serveer de groenten met de kip en partjes citroen.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/diner/gepaneerde-kip-met-groene-groenten/
3.4.3177