Gepaneerde kip met groene groenten
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingredi├źnten
  • 250g kippendijfilets
  • 1 ei, los geklopt
  • 4 el amandelmeel
  • ┬Ż tl gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • 3 el kokosolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 350g groene asperges, in stukken van 2-3 cm gesneden
  • 100g cavolo nero, gesneden
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 citroen, in partjes
Bereiding
  1. Leg de kippendijfilets helemaal plat en wentel ze door het losgeklopte ei.
  2. Meng in een kom amandelmeel met oregano en peper en zout en wentel de kippendijfilets hier vervolgens doorheen.
  3. Verhit 2 el kokosolie in een koekenpan en bak hierin de gepaneerde kip rondom goudbruin en gaar, in ongeveer 10 minuten.
  4. Verhit in de tussentijd 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de uien zachtjes aan.
  5. Bak de asperges 3-4 minuten al omscheppend mee en voeg vervolgens de cavolo nero toe, welke nog 1-2 minuten mee kan garen.
  6. Blus het gerecht af met de balsamico azijn.
  7. Serveer de groenten met de kip en partjes citroen.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/gevogelte/gepaneerde-kip-met-groene-groenten/