Vegetarische Taco's met Paleo Rijst
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
Taco’s:
  • 2 groene bakbananen
  • 1 el kokosolie
  • ¼ tl zout
Vulling:
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 300g bloemkoolrijst
  • 1 tl ras el hanout
  • Zout naar smaak
  • 150g granaatappelpitjes
  • 4 el platte peterselie, fijn gesneden
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de groene bakbananen en snijd ze in plakjes. Maal fijn in een foodprocessor met kokosolie en zout.
  3. Vorm met een lepel cirkels van bakbanaanpuree op de bakplaat, maak er in totaal 8 (afhankelijk van het formaat van je oven moet je dit in 2 fases doen).
  4. Bak de taco’s in 15 minuten gaar.
  5. Maak in de tussentijd de vulling door de kokosolie in een hapjespan te verhitten en hierin de ui zachtjes aan te bakken.
  6. Voeg bloemkoolrijst, ras el hanout en zout toe en bak dit in 2-3 minuten al omscheppend beetgaar. Meng de granaatappelpitjes en peterselie er vlak voor het serveren doorheen en vul de taco’s vervolgens met dit mengsel.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/lunch/vegetarische-tacos-met-paleo-rijst/