Pruimen Kruimelvlaai - Glutenvrij en lactosevrij
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8-10
Ingrediënten
Bodem:
  • 165g amandelmeel
  • 50g arrowroot
  • 35g kokosmeel
  • ½ tl bakzout
  • ¼ tl vanillepoeder
  • 60 ml ahornsiroop
  • 4 el ghee
Vulling:
  • 400g rijpe pruimen, in partjes gesneden
  • 140 ml kokosmelk
  • 2 eieren
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • ½ tl kaneel
Kruimellaag:
  • 125g amandelmeel
  • 30g arrowroot
  • ¼ tl vanillepoeder
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el ghee
Bereiding
  1. Bekleed de bodem van een springvorm (doorsnede ca. 23 cm) met bakpapier en verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius.
  2. Meng de ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed tot een soepel deeg.
  3. Verdeel het deeg over de taartbodem en druk het stevig aan, vorm ook opstaande randjes van ca. 2 à 3 cm hoog.
  4. Prik de taartbodem een aantal keer in met een vorm om te voorkomen dat deze omhoog komt en bak de bodem vervolgens 10 minuten voor in de oven.
  5. Verdeel de pruimenpartjes over de taartbodem.
  6. Klop kokosmelk, eieren, kokosbloesemsuiker en kaneel op met een garde en schenk dit over de pruimen.
  7. Meng de ingrediënten voor de topping tot een kruimelig deeg en verdeel deze over de taart.
  8. Bak de taart in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Wordt de taart te donker? Dek deze dan af met bijvoorbeeld een siliconen deksel of stuk aluminiumfolie.
  9. Laat de taart een half uurtje afkoelen voor je deze serveert. Bewaar daarna in de koelkast.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/pruimen-kruimelvlaai/